martes, 20 de septiembre de 2011

Orígens del Jazz.

El jazz és un tipus de musica nascut a Nova Orleans a principis del 1900. Aquest gènere musical barreja un ritme propi dels afroamericans i les work songs que eren les cançons que cantaven els treballadors perquè la feina no se’ls hi fes tan dura. Els instruments mes característics del Jazz són: la trompeta, la corneta, el clarinet, el trombó, la tuba, el baix, el bombo i els platerets.
Quan els americans ja havien esclavitzat a tots els natius i es van quedar sense treballadors, van començar a portar gent d’Àfrica per esclavitzar-los. El treball era molt dur i els negres cantaven work songs perquè el treball se’ls i fes mes curt i no tan dur.
Ja passats uns quants anys els negres decideixen agafar una barca i pujar per el riu Mississippí i arriben al nord d'Amèrica, un cop allí troben treball molt ràpid ja que la gent buscava algú que treballes i cobres poc.
Molts d'ells van començar a cantar en locals i bars cantant i improvisant cançons de Blues i Jazz.


Com comprendreu hi ha molts cantants de jazz però el que jo destacaré és:
Louis Armstrong

Louis Armstrong va ser un personatge carismàtic i un músic innovador que amb el seu talent musical i la seva personalitat transformà el jazz en un estil de música popular.

 




No hay comentarios:

Publicar un comentario